30.9.03

Pool päeva saksa keeles suhtlemist üle hulga aja jätab oma jälje - avastasin, et räägin vetsus endaga saksa keeles. Väga mõistlikud laused, kusjuures. Academica ettekannetele ei jõudnudki, aga midagi üliväga huvitavat ei hakanud silma ka. Tahaks hoopis kontserdile. Viimati sai käidud Tartu vanamuusikapäevade kahel kesköökontserdil katoliku kirikus. Lühikesed, aga head olid (Itaalia muusikat 13. sajandist ja Triskele). Ja enne seda.. mis enne seda oli? Ilmselt Pärdi "In principio" Eesti esiettekanne Tallinnas... nii ammu (ohkab).

29.9.03

Appi, arvuti sai üleni muusikat täis ja raha ei ole, et cd-toorikuid juurde osta. Kellelgi ei ole raha, mitu inimest on käinud juba küsimas koidulat kuu lõpuni... Paraku olen ise ka krediitkaardi peale üle kolinud (ime, et pank mulle selle ikka kunagi andis...).

Nüüd siis ka Itaalias elektrikatkestus. Üks tont käib mööda Euroopat, see on elektrisööja tont...

Kastanimunade korjamise aeg on käes, ärge seda siis mööda laske! Käisin täna Emajõe äärsete kastanite all kondamas. Ruumi veel on :-)

27.9.03

Viimase aja perfektseim eestikeelne poplaul on Genialistide "Leekiv armastus". Filmi, kust see pärit on, ei hakka ma parem mainima, aga laul on imetore. Nii sõnad kui mp3 on väljas ka Genialistide kodulehel: www.genialistid.ee

Eesti Ekspressi telekavas ilmuvad juba ammust ajast Ilmar Trulli lasteluuletused. Ootan pikkisilmi, millal need eraldi raamatuna ka välja antakse, Ekspress ju muidu küll üllitab raamatuid. Ma tean küll, et Trullil on lasteluuletustega raamat ilmunud, aga need olid Hillar Metsa illustratsioonidega. Mu meelest võiks juures olla ka Trulli enda pildid, need on nii head.

Muide, käisin kinos "Somnambuuli" vaatamas. Tundub, et sellesse saab suhtuda ainult kas mustalt või valgelt. Minule, soolt mehele, meeldis. Eksistentsiaalne äng, mis tekitab kokkuvõttes puhastumise ehk katarsise. Pluss väga hea näitleja- ja kaameratöö. Ma ei saa aru nendest, kes nimetavad seda "tüüpiliseks Eesti filmiks", "õudseks depressiivseks jamaks" vms. Ainult sellega olen küll nõus, et enne lõpulaulu näidatud kiri, kus loetleti üles kõik need surnud ja küüditatud, ei sobinud sinna. Ei ole nõus ka sellega, et filmis on liiga palju seksi ja paljast keha. OK, jätame selle seksi sinnapaika, aga paljas keha mõjus (vähemasti mulle) täiesti loomulikult ja orgaaniliselt. Aga maitsete üle, teadsid juba vanad roomlased, ei vaielda.

Alustasin eile esimest korda elus blogi ja kustutasin selle täna uuesti ära, sest avastasin, et nimi tigekala on Eestis juba kasutusel :-)