26.1.05

Kas te teadsite, mida tähendab nallernaat?

25.1.05

The Greeks contributed many things to our culture, such as olives, gyros, Lenny Kravitz, anal sex, and Oedipus..

The Greatest Essay Ever Written (viit Kirjabloggist).

Hei, teie, kes te seal Ukrainas käisite oranžide sallidega lehvitamas! Mõnd salli ei ole üle või?

Nõudke tööstuskaupade kauplustest uut odavat puidutööliimi Cruci-Fix!

Paljaste nabadega tibid jaanuari lõpus Tartu (või mõne muu Eesti linna) tänavail... meil on ilmselt kaks võimalust: a) mõne aasta pärast kahaneb iive veelgi, sest kõik need tibid on neeru- ja munasarja- ja ma-ei-tea-mis-põletikus; b) toimub Eesti Naise geneetiline kohastumine, mille käigus naba kandis tekib ümber keha külmakindel vöönd (väärdarengu korral mitmesentimeetrine rasvavööt, mis kaitseb külma eest).

24.1.05

Miks meil on soo- või rabauuringud? Ühes Venemaa ülikoolis on otse selges vene keeles välja: Центр гендерных исследований.

20.1.05

Ma siis riputan ka korra üles nimekirja mõningatest otsisõnadest, mille kaudu siia jõutakse. Siia kuuluvad näiteks:

väike vitt (?)
Smena 8M
canterville ghost
ära koo mu käpikuisse päikest
glossolaalia
suur vitt (??)
suudlevad tudengid
seksi pildid
paberist voltimine
laulan loojale hümni
Õigekeelsussõnaraamat
tehiskeel
kerli kõiv
teoloogia
kilpkonna pildid
piret ehin
siugtoru
maohaavad
peedimahl

Läbi aegade on siiski kõige populaarsem "lasteluuletused". Mh, peaks ikka omaette rubriigi avama.

Leidsin sellise asja: News Masters Gallery

Jäädvustan viimaste kuude lemmikveinid sagedase tarbimise hinnakategoorias: punastest Farina Montepulciano d'Abruzzo 2003, valgeist Coastline Chenin blanc ("kalavein").

19.1.05

Professionaalne kretinism par excellence: "Öölapse" plaadiümbriselt lugesin kuuenda loo pealkirja "EI MUL MEELEST SEDA KEEGI VII" ja jäin mõttesse, et veider pealkiri - "Ei mul meelest seda keegi" seitsmes versioon...

18.1.05

Kurk valutab. Ta sõi tomatit.

M'otsin ikka veel korterit...

12.1.05

Mõni aeg tagasi oli meie igapäevaelus kaks asja, mis olid olemas, aga mida ei kasutatud: peatusesoovinupud linnaliinibussides ja vahepulgad kaubanduskeskuste kassalintide juures. Õieti olid esimesed juba ammu, aga alguses ei töötanud ka. Viimaste kasutama hakkamise üle on mul hästi hea meel.
Peatusesoovinuppudega on keerulisem, sest meil ju enamasti peatavad bussid niigi igas peatuses. Nii võib ette tulla, et juhtub nagu eile: keegi vajutas juba pärast mitmendat peatust seda nuppu (OK, see võis olla ka mingi jõmpsikas), ikka siis, kui buss oli just peatusest välja sõitnud, kuni bussijuht jättis bussi seisma, tegi uksed lahti ja kuulutas, et tema enne edasi ei sõida kui see, kes tahtis maha minna, on maha läinud. Keegi ei läinud. Minu kobina peale sõitis ta edasi, porisedes veel, et ega see teil siin mingi Soome ei ole, kus peaks nuppe vajutama...

Lisaks tasulisele (või suuremalt jaolt tasulisele) Keelevarale on siis nüüd uuesti kättesaadav ka tasuta materjal, mis oli vanas KeeleWebis - nüüd siis uues Keeleveebis.

Ma arvan, et Oliver Sacksi "Mees, kes pidas oma naist kübaraks", mille ma eelmise aasta lõpus Mattieseni raamatupoest soetasin, ei olnud siiski kõige targem valik enne-uinumist-lektüüriks. Öösel tulid unedesse kummitama kaksikud, kes vaatasid nõudlikult otsa ja nõudsid kümnekohalisi algarve...

10.1.05

Sünnilinna piltnikud on suurest uputusest häid kaadreid teinud: eriti iroonilisena mõjub see. Ja see vaade jääb ilmselt kummitama. Jõge ei ole ka veel sellisena näinud. Ja tänaseks tulevat uus vesi. Uhh.

Elus. Aga ööl vastu pühapäeva ärkasin kaks korda hirmsate mürtsude peale. Hommikul selgus, et aknast avanes selline vaade (teiselt poolt vaade on siin). Lähim lennus olnud objekt, tükk vihmaveetoru, oli meie aknast u 3 meetri kaugusel.

5.1.05

A house in its most general sense is a human-built dwelling with enclosing walls and a roof. It provides shelter against precipitation, wind, heat, cold and intruding humans and animals. When occupied as a routine dwelling for humans, a house is called a home (though animals may often live in the house as well, both domestic pets and "unauthorised" animals such as mice living in the walls). People may be away from home most of the day for work and recreation, but typically are home at least for sleeping.
A house generally has at least one entrance, usually in the form of a door or a portal, and may have any number of windows or none at all.


Nii ütleb Wikipedia. Mina ostaksin siiski korteri, 2/3-toalise, mugavustega, pindala vähemalt 50 ruutu, hind soovitavalt alla 500 000, Tartus, mitte Annelinnas.

Viimane aeg on vist käimasoleva aastaga tutvuda ja head uut soovida, muidu peab hakkama pudeli ikooni üles riputama. Mis aastavahetusse puutub, siis lisaks kõigele muule olin Saksa Kultuuriinstituudis, sees. Ja väljas. Mis uude aastasse puutub, siis 1. jaanuari tegevuste järgi otsustades tõotab see tulla igati tore. Juubeli- ja muuhõnguline.