31.3.05

Üks tont käib ringi mööda ülikooli, see on kinnisvaratont. Kuulu- ja pärisjutud räägivad, et ühel öösel paari aasta pärast tulevad pikad järelkärudega autod ja filoloogid nabitakse kinni nii peahoonest, keeltemajast kui mujaltki, et nad sundviia oma uutesse ruumidesse. Uued ruumid aga, pange tähele, on endises "kusekeetjate kuuris" ehk siis keemiahoones. Polaarkaru klann olevat juba reserveerinud kaks alumist korrust, germaani-romaanid tahetavat pressida kõik ühele korrusele kokku. Teadjad teavad rääkida, et maja, kus viimased praegu on, müüakse Kilgi Impeeriumile maha. Õhus on ärevaid noote, valmistatakse ette sissisõda, relvaks idee ajada ruumiplaan lõhki!

29.3.05

Postimehest: «Me pole nendes läbirääkimistes nö. väga himurate pilkudega,» lisas ta [s.o Padar]. Õudne kujutlus himura pilguga Padarist ei jäta mind ilmselt enne õhtut!

Polaarkaru sissekanne, milles mainitakse Michiyo kuivnuudleid, tuletas mulle meelde, et peab minema sinna uue nimega poodi, mis varem oli sitimarket, vaatama, kas neil on seda ainsamat sorti kuivnuudleid, mida ma jumaldan. Kunagi proovisin neid nimelt hulk aega ja jõudsin järeldusele, et enamik ei koopereeru hästi mu maitsmismeelega, ent üks teeb seda vägagi. Nii ma käin ja otsin poodidest seda, millele on lisaks maitseaine- ja rasvakotikestele juurde lisatud kotike magusa sojakastmega ja kotike kuivatatud šalotipuruga. Ja loomulikult ei tee ma sellest suppi, vaid valan maitseained taldrikusse (tšilliga ettevaatlikult!) ja kurnan nuudlid peale. Mmm...

Aga muidu nuudleid tehaks näiteks Põhja-Koreas nii...

24.3.05

Seoses Smaugi blogi sünniga heitsin pilgu peale loomablogidele... Neid on terve hunnik! Siin mõned viited, meilt ja mujalt:

Kassid:
Smaug the kass
TheCatsMeow
TwinnerCat

Koerad:
Amadeus the koer
Blogdogs
WeinerDog
DogBlog: Bacchus, doG of whine

Hmm..

22.3.05

Üldiselt peetakse Edgar V. Saksa sonijaks, aga kui ma nägin tema raamatut "Esto-Europa: A Treatise on the Finno-Ugric Primary Civilization in Europe. Studies in Ur-European History, part II" (Montreal/Lund 1966) Tartu Ülikooli raamatupoe odavate raamatute riiulis 10 krooniga, ei suutnud ma seda siiski ostmata jätta (Raamatukoi muide pakub seda 26x kallimalt). Ehk siis keeleteaduslik (ja n-ö keeleteaduslik) käsitlus, mis väidab, et Euroopas oli kunagi suur ugrimugride tsivilisatsioon, mille jälgi võib näha Euroopa kohanimedes...

Eilasest Riigikogu istungi stenogrammist:

Esimees E. Ergma
Palun, kolleeg Robert Lepikson!
R. Lepikson
Aitäh! Härra minister! Laiemale üldsusele on teada, et teie põhilised kokkupuuted õiguskaitseorganite tegevusega on seotud liikluspolitseiga. Teie ilmselt vähesed elukogemused, mis paratamatult johtuvad teie vanusest, annavad alust küsimaks, kes teid tegelikult üle vabariigi kolisevatesse poliitilistesse ämbritesse juhatas?
K.-M. Vaher
Aitäh küsimuse eest! Ma vist kuulsin viimase sõnana..., viimased kolm sõna, kas te saate üle korrata, juhtis mind millesse?
R. Lepikson
Üle vabariigi kolisevatesse poliitilistesse ämbritesse.
K.-M. Vaher
Aitäh! Mulle tundub, et poliitilistesse ämbritesse on keeruline kellelgi juhatada või ka juhendada. Väga tihti poliitilisi ämbreid, nagu me näeme tänases Eesti poliitikas, pannakse lihtsalt ette ja üritatakse sulle ka pähe panna selliselt, et see jääks sulle silmini, varjutaks niiöelda silmapiiri. /---/

18.3.05

Postkasti tuli listikiri, mis palus "kulutada paar minutit väikese küsimustiku täitmiseks" aadressil http://www.stransit.net/andme/. Küsimustik on ilmselgelt koostatud venelase poolt ja sisaldab väga veidraid variante, nt uurin korterit. Punktile "Koos Teiega elavad" saab vastata Ainult tüdrukud, Ainult poisid või Nii tüdrukud, kuid ka poisid. Oma elukohta võib iseloomustada lausega Asjad ei ole kohtadel, aga korter on 'stiriliseeritud'! Punktis "Kirjeldage, palun, oma eluviis!" on antud ka näide, kuidas peaks kirjutama:

Näide:
Mina olen programmeerija. Kui pärast ülikooli koju tulen ja sisenen oma tuppa, siis kohe näen igasuguseid mittevajalikke asju, mida ammu oli vaja juba prügikasti visata. Täna tuleb koristada,- mõtlen mina. Ja siis näen teda - oma arvutit! Kõik lõpetab minu jaoks eksisteerima. Istun tema taga ja töötan, töötan, töötan... Kõrval, laual, voodil ja põrandal on palju igasuguseid raamatuid ja vihikuid; heliplaate on ka palju, sest mulle meeldib tööprotsessis muusikat kuulata.

Oh! Ja kõik on päikega koos!

15.3.05

David Lodge'i "Ühest kohast teise" (Changing places, praegu ka Varraku kuupakkumises) oli peaaegu sama meeliülendav lugemine nagu triloogia teine osa "Väike maailm", mis ilmus eesti keeles 1996 ja on siiani mu lemmikuid. Ma arvan, et 3. osa, "Nice work", tuleks inglise keeles ette võtta. Samas, võib-olla ka see esimene osa, sest nüüdne tõlge paneb mõne koha peal kukalt kratsima.

10.3.05

See näitsik, kes TÜRA-s trepi peal tervitab ja vajadusel lugejaid kontrollib, oli eile igatahes parema käega MSN-s. Püsti seistes.

9.3.05

Sundmõtestatud Eesti: Sissejuhatus skisoidsesse toponüümikasse. See Ookeri blogist leitud viit on väärt levitamist! "Mudaniku" on muidugi eriti võimas... ("Auaste" sobivusest siia ritta ei saanud aru..)

Aabrami postitus e-arvete teemal tuletas mulle meelde: teie, kes te olete liitunud Hansa pensionisambaga - kas teile ka tuleb aeg-ajalt koju igav, aga korralikult trükitud brošüür selle kohta, mis pensionivaraga vahepeal tehtud on (seda kutsutakse "Hansa Pensionifondide raport")? Minule tuli, viimase ajani - kuni ma esitasin hanza.net-i kaudu palve, et ärgu mulle seda enam paberil saatku. Varsti sain vastuse: "Hansa Pensionifondide raport edastatakse Teile edaspidi e-meili teel." Kutsun järgima!

"Postimehe" raadiotunnis räägiti täna muudkui Mašadov ja Mašadov. Nii palju kui ma tean, on mehe nimi ikkagi Mashadov, Mas-hadov. Guugeldamine näitab, et ka väike osa vene saite kasutab vormi Машадов, aga isegi venelastel on 99% juhtudest Масхадов...
Meenutab mulle seda, kuidas ühes Tartu eliitkoolis kirjanduse õpetaja lastele tõsiselt Aišülosest rääkis ja väga üllatunud oli, kui kuulis, et tegelikult hääldatakse Aischylost [ais-hülos].

Mulle tuli juba kolmas rämpskiri, mille alguses on lause So, is the glass half empty, half full, or just twice as large as it needs to be? Need Cialise-vennad on filosoofiliseks muutunud...

7.3.05

Leidsin paar nädalat tagasi poest selle, mida karu (tavaline, pruun) on juba eelmise aasta novembris maininud: murakamoosiga kodujuustu. Tundub, et mul on nüüd uus addiktsioon.

2.3.05

Vastik, kui vanast puumajast on 1990. aastate alguses siseuksed välja visatud ja asendatud liistudest ja papist jubedikega... Ega jää muud üle kui www.materjalid.net või siis päris uute peale mõelda.

Santa Claus wears a Red Suit,
He must be a communist.
And a beard and long hair,
Must be a pacifist.

What's in that pipe that he's smoking?
-- Arlo Guthrie

1.3.05

Sain täna kätte uue kodu võtmed. Ühtlasi heitsin pilgu peale puukuurile, mis oli tõepoolest põrandani tühi. Eilsest "Postimehest" leitud puumüügikuulutused ei andnud tulemust, sest kõik müüsid märgi puid, aga nendega pole keset talve midagi teha. Endise omaniku kaudu sain lõpuks siiski ka kuivi puid. Tel 5172205, kui kedagi peaks huvitama :-)