20.2.06

Hiirematt ja tulekustutustekk!
Ma saan aru, et kingitud (loositud) hobuse suhu ei vaadata, aga mida teha ilma rullita hiirte ajastul hiirematiga? Tulekustutustekki võib ehk isegi vaja minna (või siis ehk ei või).

14.2.06

Olümpiast olen millegipärast juhtunud vaatama ainult kukkumisterohkeid alasid — lumelauasõitu ja iluuisutamist. Aga needki on hea elamuse andnud, kusjuures mitte ainult sportliku. Nii näiteks kõneles Ms. Anu Säärits eile iluuisutajaid kommenteerides "Romeo ja Julio" muusikast, seejuures kaks korda. Ilmselt kujuneb sellest aasta geiteos. Kahju, et ta seda [hulio] ei hääldanud...

Lisandus: iluuisutamise erialaterminoloogia oli ka väga põnev, nt ühe hüppe nimetus paarissõidus kõlas täpselt nagu "kolmekordne tripper väljaheitega"...

10.2.06

Oi, mulle meeldivad raamatukogude laenutusautomaadid! Nüüd on siis Tartus ka.

9.2.06


PRESSITEADE

Viimane viivisevaba päev TÜ Raamatukogus 14. veebruaril

Teisipäeval, 14. veebruaril on TÜ Raamatukogus viivisevaba sõbrapäev. Et tegemist on viimase viivisevaba päevaga, on see ka viimane võimalus oma tähtaja ületanud teavikud viiviseta tagastada või laenutähtaega pikendada. Tegemist on erandliku vastutulekuga üliõpilaste palvele.

Üliõpilaste seas on otsus perioodi kaotamisest tekitanud pahameel, sest tundub, et jälle piiratakse vaba tudengivaimu. TÜ Üliõpilasesindus saab rahulolematutest tudengitest aru, ent kuna käeshoitavatest raamatutest on märkimisväärne osa õpikud, mida on suurel hulgal üliõpilastel vaja kasutada, mõistab esindus raamatukogu seisukohta.

"Raamatukogul ei ole vahendeid, et piisavalt vajaminevaid õpikuid soetada ja seega on oluline, et olemasolevad oleksid pidevalt ringluses. Nii saab kasu suurem osa üliõpilaskonnast," selgitas TÜ ÜE esimees Hannes Klaas.

Raamatukogu vastutulekuga nii esinduse kui üliõpilaste palvele saab tähtaja ületanud raamatuid tagastada sõbrapäeval. See on viimane võimalus kopsaka viivise vältimiseks. Kasutage seda.

TÜ Raamatukogu lõpetas iga-aastased viivisevabad perioodid käesoleval õppeaastal.


Mina küll ei ole kindel, kas viivisevabade päevade kaotamine aitab raamatukogul rohkem raamatuid tagasi saada...

7.2.06

3. veebruaril suri viimane Vabadussõja veteran. Mõelda, et juba jupp aega oli ainult selle mehe jaoks linnaliini bussides see tekst, et Vabadussõja veteranid saavad tasuta sõita! Huvitav, kas nüüd võetakse tekst bussist (ja seadusest) maha?