30.11.07

You got this rare disease from a whore!

Kuna ma unustasin viimane kord Dr House'i vaadata, siis lähen sellele libedale "päeva lingi" andmise teele ning viitan artiklile House MD suurepärases väljaandes nimega Uncyclopedia.

Ainult üks tsitaat, õigemini siis mäng meditsiinitudengeile, kes Dr House'i vaatavad:

"House" Drinking Game

Medical students worldwide often watch episodes of House and imbibe drinks according to the following schedule:

* When Lupus (or vasculitis, or sarcoidosis) is first suggested, take a shot of whiskey
* When Lupus (or vasculitis, or sarcoidosis) is ruled out, typically in the very next scene, take another shot of whiskey
* When the Lumbar Puncture is performed, take a shot of vodka, which closely resembles spinal fluid (extra sip if they use the cool acronym "LP", or express doubts about the safety of doing an "LP")
* Every time the patient has a seizure, do a shot of Tequila. Continue doing shots until either the patient's seizure ends or you begin to have one yourself.
* When they break into the patient's house, chug a screw driver, since screw drivers are useful tools for breaking into houses.
* Whenever Chase's idea is mocked, drown his sorrows in whiskey
* Every time the patient vomits blood, drink a Bloody Mary, allowing some to dribble out of your mouth as appropriate.
* Every time House makes a joke about Dr. Cuddy's breasts, suckle up to a Bailey's Irish Creme

For expert players only:

* Every time House takes a Vicodin, you take a Vicodin

Most players make it to about scene 3 before passing out, and no one has ever made it to the end credits without suffering liver failure, seizures, or some other medical condition requiring a lumbar puncture.

29.11.07

Atvainojiet, kur ir tuvākais krogs?

Ehk teisipäeval-kolmapäeval Riiga. Aga mitte seda ei tahtnud ma öelda. Vaid hoopis seda, et ma ei tea kedagi, kes teaks kedagi, kes oleks rahul Kalevi kommide uue pakendi ning selle avamisvõimalustega. Peale iseenda. Mulle sobib.

Ja siis veel seda:

36
Filoloogi kohta polegi nii paha, mis?

26.11.07

Hakuna matata

Nojah, ma ei ole ammu nii vara hommikul üleval olnud, et oleks võimalik telekast uuemaid hommikumultikaid jälgida. Aga täna olen, sest ma pole veel magama läinud. Sest paari tunni pärast saadan faili ära ja siis on kõik. Peaaegu. Seetõttu lubasin endale ühe multika, samal ajal kui puid ahju panin. Nüüd on tore mühin taustaks.

Nagu ikka vana "Sirbiga" tuld süüdates jäin nagu ikka mingit artiklit lugema. Ahto Lobjakas räägib 26. oktoobri "Sirbis" Lennart Meri raamatust "Poliitiline testament". Ja lisab seal sulgudes märkuse: "Mis oleks saanud Merest mitte väga erineva ajaloolise impulsiga Edgar V. Saksast, kui ta oleks oma teooriaid saanud põimida kaasatundva ja -mõtleva kodupubliku keskel? Väljas, indogermaanide musttuhande keeleteadlase, ajaloolase, arheoloogi keskel, seisab soomeugri mütoloogi ees põhimõtteline valik: kas konformism või äärmuslik isolatsioon hullumeelselt lootusetu vastupanu nimel." Mis mõttes, ei saa ma aru. Meri ja Saksa mütoloogiatel on ikka vaks vahet. Sest Saks ajas lihtsalt segast. Esialgu veel, siis kui ta Eesti lähisalade kohanimede kohta oma kõlasarnasusel põhinevaid etümoloogilisi "printsiipe" rakendas, noh, see oli ilmselt veel enam-vähem. Aga siis kui ta Euroopasse liikus ja nt Bordeaux' ladinakeelse nimetuse Burdigala eesti "Purdekülaks" tembeldas, kuulis ta ilmselt juba ingleid laulmas. Või nagu Jaan Puhvel oma keeleteaduslikule alusele jääda püüdvas arvustuses kunagi tõdes: "Saksa viimases raamatus on tulele seatud veider pseudoteaduslik nõiapada."