10.3.08

Uusi laureaate

Suure Eesti Raamatuklubi tellimisvihk on õige julgeks läinud: Jaan Kross oli selle autorite sõnul "mitmekordne Nobeli kirjandusauhinna laureaat"!

4.3.08

Uudistoode: vaarikateta riisipuding

Ostsin eelmisel nädalal poest kaks topsi uut Farmi riisipudingit: üks oli kirjade järgi vaarikamoosiga, teine aprikoosi-virsikumoosiga. Olin rõõmus, sest mu meelest on need esimesed Eestis valmistatud riisipudingid, vähemasti mina olen varem ainult poolakaid jms näinud. Esimest topsi avades tundus, et maitse pole ikka päris õige. Naine ütles, et moos on ju põhjas, torka lusikas sügavamale. Mida aga polnud, oli moos, vaarikamoos siis. Avasin Farmi kodulehe (see on Rakvere Piima kaubamärk), helistasin infotelefonil ja andsin oma murest teada. Edasine üllatas mind ennastki. Kohe suunati edasi kvaliteedijuhi telefonile, kes küsis, mis partiiga on tegu ehk milline säilivusaeg on topsi peal kirjas, ja poetas siis mokaotsast, et nad on probleemist teadlikud, et neil oli liiga paks vaarikamoos ja see ei tulnud dosaatorist läbi. Ja et kas ma palun ütleksin oma telefoni, siis võetavat minuga järgmisel nädalal ühendust ja ma saan "oma pudru" kätte.

Täna helistatigi, auto vuras ukse taha ja lahke härrasmees ulatas karbikese kolme uue pudingitopsiga. Saatuse iroonia tõttu ei olnud tegemist mitte vaarika-, vaid aprikoosi-virsiku-pudingiga. Aga see selleks.