23.10.09

Poliitilist

Ma ei tahaks küll rämedalt väljenduda, aga Tallinna poliitiline olukord hakkab nüüd küll juba meenutama JMKE laulu "Külmale maale". Mäletate: "Ja sitamaja taga maas / lamab Edgar Savisaar / põiki Marju Lauristini peal".

17.10.09

Äripäeva Novaator vahendab uudist selle kohta, kuidas mõnede arvates on AdBlockiga reklaamide blokeerimine veebilehtedel varastamine. Eat my ...! Kui poleks AdBlocki ja flashi-vastaseid tõrjevahendeid, ei saaks ju enamikku meediaväljaandeid üldse veebis lugeda. Kaasa arvatud todasama Novaatorit.

Noh, ja kui juba blokeerimiseks läks, siis ma ei väsi levitamast linki plugina kohta, mis blokeerib brauseris Google'i reklaamiküpsise. Olemas nii Firefoxile, IEle, Chrome'ile kui Safarile. Google ise pakub. Vaevalt, et nad seda küll eriti reklaamivad. Ja ega ma ausalt öeldes pole väga täpselt uurinud, kas selle installimine neile siiski mingil moel kasulik pole. Aga veeb on puhtam lugeda.

16.10.09

Kui koju uusi raamaturiiuleid otsisin-plaanisin, siis hakkasin jälgima spetsiaalselt raamaturiiulitele pühendatud blogi. Kangesti kahju, et sealseid huvitavaid ideid ei õnnestu ruuminappusel kasutada. Isegi sellisel võluval raamatutoel ei ole kohta. A mis koju hangitud raamaturiiuleisse puutub (kasepuust ja u 2.80 kõrged), siis lootus, et siia-sinna jääb vaba ruumi, oli alusetu. Osa raamatuid läks ikka voodi alla tagasi. Nii et ma jälgin raamaturiiuli-blogi edasi, et saada ideid, kuidas kasutada raamatute tarvis ära igasugu pindu, kuhu tavapärased riiulid ei mahu. Näiteks ehitada riiulid ümber ukseaugu vms.

Ja veel lugemisest: bloginimekiri siit paremast tulbast läks digitaalsesse makulatuuri, sest Google Reader asendab seda juba mitu head aega.

Ja veel blogimisest: Taskuteater on ilmsesti ämblikuvõrke täis, aga sundvõõrandamisega ei ole veel ähvardatud. Võib-olla tuleks koristaja palgata?

Täna ostsin selle hooaja esimesed piparkoogid. Leti alt. Imehead.