18.6.04

Kallid ülikoolilõpetajad! Arvestage sellega, et teie kostüümid, ülikonnad ja muud tualetid on igaviku tarvis jäädvustatud ja iga kade kaasmaalane võib neid arvustada nüüd ja edaspidi (2004 trend naistel: valge pükskostüüm). Ja tulevikus ei pea kuulma folkloori selle kohta, kuidas üks või teine professor aktusel puterdas, komistas või grimassitas, vaid seda kõike näitab teile ülikooli multimeediakeskus oma Meedia serveris (kirjapilt muutmata; lehel leiab ka variandi Multimeediakeskuse media server).
Nii saab ka laisk, ent uudishimulik kodanik (ning see, keda aulasse ei lastagi) näiteks teada, et ülikooli aulas on juba üle 350 aasta ava- ja lõpuaktusi peetud (Aaviksoo SO aktusel; ehkki ülikool asutati 1632, valmis peahoone 1809). Allik oleks äärepealt jaganud psühholoogia kraade bakalaureuse erialal. Ja SO aktusel lauldi "Gaudeamuse" kolmas salm vigaselt. Aga üliõpilaste esindaja etteaste oli päris hea.
Usuteaduskonna puhul oli see tore, et väike teaduskond, seega ka aega laialt. Vahepaladeks "Triskele" ja puha. Ja "Gaudeamus" ka "Triskele" saatel, see oli hea!
Ma mõtlen, et reality show mõttes võiks ka õigus-, kehakultuuri- ja bio-geo-teaduskonna aktused ära vaadata :-p