11.7.04

Siin Pärnu, siin Pärnu!

Reedene Moskva Patriarhaadi Koori kontsert Eliisabeti kirikus oli huvitav kogemus. Kirik oli rahvast murdu täis, ja juba päeval linna peal rääkisid tädid üksteisele, et õhtul peab ikka kontserdile minema, sest "need ilusa häälega suured vene mehed laulavad." (Korrigeerigem: häälte suhtes oli neil õigus, aga suuruse suhtes vaid osaliselt; üks oli ikka päris kribu - ja mulle tundus, et lühiduselt teine nautis meesterodu lõpus selle kõige kribuma järel käimist, sest ta tundus nii ise üsna pikk.)
Igatahes, julgelt pool rahvast, kes olid kontserdile tulnud, ei olnud ilmselt märganud reklaamis/kuulutusel seda, et osaleb ka Moskva Kammerorkester ja kolm Eesti solisti. Ma ei oska millegi muuga seletada seda sulaõudu, mis langes osa inimeste nägudele, kui pärast vaheaega Allar Kaasik tšello taha istus ja Galina Grigorjeva "Recitativo accompagnatot" mängima hakkas. Nad olid ju siia tulnud ometi ilusa häälega vene mehi kuulama, mitte seda kääks... keelpillimängu!!
Kokkuvõttes jäi mulle kõige rohkem meelde Läti helilooja Georgs Pelecise "Velichit dusha moja, Gospoda".
Aga naised kiriku ees rääkisid pärast enamasti sellest, kuidas neile kontserdi esimene osa rohkem meeldis. Ja ostsid ilusa häälega vene meeste kassette. Good for them.