25.8.07

Google Book-Earth

Google Earth and Maps Team väidab, et nüüdsest saab Google Earthi kasutades lugeda, mida maailmakirjanduses ühe või teise paiga kohta öeldud on. Minna tuleb menüüsse "Layers", sealt alt valida "Featured content" ning rea "Google Book Search" ette linnuke panna. Tjah, sisulise poole pealt on mitteinglise maailmas muidugi jälle mitmeid kurioosumeid. Suumige end näiteks Elva kohale... Jääb pisut arusaamatuks, miks siin pakutakse erinevaid teoseid, kus sisaldub sõna "Illi". Ütleme nii, et tegemist on lihtsalt suvaliste otsingutulemuste esitamisega, käsitöö korras midagi konteksti asetama küll ei ole hakatud. Huvitav, kas kasutaja saab ka parandusi teha?

6.8.07

Tasuta tarkvara

No nii, selle lugema meelitava pealkirja all ma tahtsin teada anda, et viimasel ajal kuulub allakirjutanu poolt pea iga päev külastatavate saitide hulka Giveaway of the Day, mis pakub muidu tasuliste tarkvarajuppide tasuta litsentseeritud installimise võimalust. Iga päev üks programm. Kui õige aja möödudes ei installi, siis enam ei saa. Tasuta lõuna risk: mingit tehnilist tuge ega versiooniuuendusi ei ole. Muidu töötab kõik kenasti. Mina igatahes olen juba 3-4 toredana tundunud asjakest tõmmanud. Kuigi pean ütlema, et eilne malemäng oli malemängu kohta ikka liiga mahukas (500 MB!)

5.8.07

Väike maailm

Konverentse võib muidugi kõiksugu teemadel korraldada, aga see, et 12.-14. oktoobril 2007 toimub Ateena lähedal Hydra saarel juba mitmes rahvusvaheline eesli- ja muulauurijate konverents teemal "The Role of the Donkey and the Mule in the Culture of the Mediterranean", on siiski pisut veider.

Too Hydra saar on tuntud selle poolest, et seal autosid ei ole ja enamik asju aetakse ära muulade ja eeslite abil. Nagu nad ütlevad: "We are proud of our mule and donkey culture." Konverentsi teemadering on lai, k.a. näiteks "gender issues in donkey use". Prr. Tegelikult lähevad nad sinna ilmselt jooma.

3.8.07

Oishii!

Voilà! Esimese korra kohta tuli mu meelest päris hästi välja. Ja maitses ka.


Kõige rohkem nikerdamist oli riisiga, aga see oli ka päris lõbus. Täidise osas ei vastanud küll kõik päris nõuetele, aga mul ei olnud hetkel kuskilt toorest kala võtta, nii et esimene proov oli kurgi ja krabipulkade resp. soolalõhega. Jama ainult, et iga vidin, mis vaja läks, maksis keskmiselt 50 krooni (bambusmatt, nori, wasabipulber, riisiäädikas, ingver). Õnneks enamikku neist saab veel kasutada.

Vanapaber ja vetikas

National Geographic saatis veel ühe meeldetuletuskirja. Seekord märkusega FINAL NOTICE. Yeah, right! Hakkan juba tõesti arvama, et vihmametsi säästvam on ajakiri uuesti tellida kui nende meeldetuletuskirju saada. (Ma viin need muidugi hoolikalt vanapaberikonteinerisse koos muu kraamiga, aga ikkagi.)

Mis muusse puutub, siis ostsin kogu komplekti vidinaid, et kodus sushit teha. Loomulikult ei saanud jätta enne tutvumata taustmaterjalidega Interneti vahendusel. Sellele kulus terve päev! Ma arvan, et ma tean nüüd sushinduse taustast ja terminoloogiast rohkem kui praktilisest tegemisest. Aga tahtmine on vägev. Nii et gari-nori-wasabi ja siis loodetavasti arigato ja oishii, mitte harakiri. Kõrvale vaatame Hikaru no Go filme. Hai!