30.5.05

Mul on nüüd kuldne sõrmus sõrmes! Alates laupäevast.

25.5.05

Osakonna viimase doktoritöö kaitsmisel näib olevat arenenud huvitav konflikt, mille jäljed on jõudnud protokolli (vanasti olid need protokollid vabalt veebis kättesaadavad, nüüd varjuvad siseinfosse...). Nimelt hakatud juba hääletama, aga siis (taandan nimed esitähtedeks):

O. teatab: "Ich bin gegen diese Arbeit. Mein Kollege aus Frankreich meint dasselbe. Die Arbeit ist eine lächerliche Sache. Ich akzeptiere sie nicht."
K.: "Haben Sie die Arbeit überhaupt durchgelesen?"
O.: "Nein!"
K.: "Sie haben zehn Jahre in Estland gelebt und haben die estnische Sprache nicht erlernen können?"


Siin protokoll kahjuks lõpetab...

20.5.05

Ma vaatasin ka Eurovisiooni...


Commitment, n.:

Commitment can be illustrated by a breakfast of ham and eggs.
The chicken was involved, the pig was committed.

Sobib täitsa päeva alustuseks.

18.5.05

Hommikul tööle tulnuna lehitsesin Vanemuise Kultuuritänava Päeva voldikut ja leidsin selle lõpuosast märkuse performance'ite kohta: "Erinevatel aegadel ja erinevates kohtades. Jälgi reklaami tänaval. (Leiab aset juhul, kui on tegijaid)." Nii et, kodanikud, reedel kõik perfoomanseid tegema! Sest, nagu juba Hõbejuus omal ajal performance'ite kohta ütles, ma usun, et täna me kõigepealt elame üle kõike seda rõõmsat ja seda, mis ajalugu on meile jätnud tänaseks ja selle nimel ma soovin kõigile palju õnne ja tahet jätkuvalt edaspidiseks.
Mh, uni on. Peaks midagi jooma. Miks mitte meeldivalt mingit jooki, kuigi ma ei suuda eraldada mingit kõrgklassi jooki siin. Teed näiteks...

12.5.05

Nagu juba mainitud, olen viimase aja ilukirjanduslikud naudingud saanud Jasper Fforde'i raamatutest. Neljast raamatust, mis koonduvad Thursday Nexti nimelise naisterahva ümber (kes töötab erioperatsioonidega tegeleva asutuse SpecOps kirjandusdetektiivide osakonnas [SO-27], aga vahepeal ka raamatute sees funktsioneerivas Jurisfiction'i-nimelises organisatsioonis) olen läbi saanud esimese ("The Eyre Affair") ja viimase ("Something Rotten"; see sattus lihtsalt esimesena kätte), teine ("Lost in a good book") on lõpetamisel ja kolmas ("The well of lost plots") maiuspalana ees ootamas.

Autori kodulehel on muuhulgas võimalik saada raamatutele "uuendusi" (vigade parandusi ja täiendusi). Kui need on "alla tõmmatud" (ehk siis raamatusse lisatud), saab välja trükkida sildi, kus on kirjas umbes selline tekst, et "This book is now version 1.1".

Muuseas on Fforde'i siiras veendumus, et iga kirjanik peaks välja mõtlema vähemalt ühe sõna raamatu peale, et muuta ja rikastada keelt. Sestap ka väljamõeldud sõnade (ja terminite) loendid kodulehel: esimene ja teine.

Kodulehel toodud kommentaaride hulgast leidsin ka ühe tabavama Titanicu kirjelduse (lk 157 all):


Titanic, a ship famous for a: sinking and b: spawning a truly terrible movie. There is a six word synopsis of the movie:

"Rose!"
"Jack!"
"Rose!"
"Jack!"
Glug.
"Jack!"

10.5.05

"Postimees" kirjutab: Paraku puuduvad Eestis andmed selle kohta, kui paljudel siinsetel teadlastel on õnnestunud avaldada oma töid Ameerika teaduse edendamise ühingule kuuluvas Science’is, mis on oma rahvusvahelise maine järgi maailma autoriteetseim teadusavastustele pühendatud väljaanne.

Ilmselt saab seda järgi uurida nt Science'i kodulehe kaudu ja tsiteerimisindeksite abil. Aga ma ei mäleta, et "Postimees" oleks maininud seda, et sealsamas ajakirjas "Science" ilmus 17.12.2004 portreelugu Teaduste Akadeemia presidendi Richard Villemsiga? (Ma ei oska kahjuks öelda, kas selle lugemiseks peab ülema TÜ või mõne teise subskribeerunud institutsiooni arvutivõrgus.)

7.5.05

Ema sünnipäev ja emadepäev langevad sel aastal ühele päevale. Niisiis, Pärnusse.

4.5.05

Sünnipäevad on ikka toredad asjad! Eriti siis, kui sind hommikul vara üles lauldakse ja hommikusöögilauas on suurepärane kodujuustu-vaarikatort ja kingituseks "Cats'i" piletid ja-ja üldse!

Aga sellest ma ei saa aru, miks ma pidin saama oma sünnipäeval teada, et uue korteri pesuruumi põrand tuleb uuesti üles võtta, sest mehed pole suutnud õiget kallet teha ja vesi ei voola ära. Tere talv, tõepoolest! Tahaks juba sisse kolida!

Aga sünnipäeva tähistan hoopiski liuväljal uisutades. Reede pärastlõunal. Kõik jääle :-)

3.5.05

Aitäh! Mul tiksub täna kell pool kaksteist öösel kolmas aastakümme täis..

2.5.05

Ma olen viimased 45 minutit pühendanud sellele, et parandada Google'i eestikeelseid abitekste, vähemasti suuremad lapsused püüan välja rookida. Mõned muudatused nõuavad Google'i esindajate autoriseerimist (esitada tuleb ka ingliskeelsed põhjendused); mõned lähevad kohe üles. Tahad ka?