15.9.07

Jawohl, meine Führerin!

Ülikoolis, selgub, on probleeme subordinatsiooniga. Inimesed, näe, pöörduvad otse dekaani või isegi rektori poole ja jätavad vahepealsed astmed vahele. Seetõttu tuli täna "alla" kiri hoiatusega "võtke teatavaks alljärgnev ja toimige vastavalt sellele":

Viimasel ajal olevat olnud mitmeid juhtumeid, kui töötajad pöördusid otse rektori või dekaani poole. Igasuguste taotluste, pretensioonide ja personaalküsimustega tuleb kõigepealt minna instituudi juhataja /.../ juurde, kelle kõnetund on /.../. Alles pärast seda, kui instituudi juhataja on probleemiga tutvunud, saadetakse paberid edasi dekaanile ja dekaani kaudu järgmise institutsiooni juhile. Sama lugu on isiklike probleemidega, alustada tuleb ikka instituudi juhatajast, kui tema ei saa või ei suuda probleemi lahendada, suunab ta ise töötaja edasi.

Jajah, see tähendab ka seda, et kui tahad näiteks rektori fondist oma spaa-reisiks raha küsida, siis pead kõigepealt instituudi juhataja ning dekaani allkirjad avaldusele peale võtma, sest rektor ju ei viitsi paberi sisusse süveneda ja äkki annabki.

Huvitav, kas on pelk kokkusattumus see, et taoline kiri rektoraadi poolt teele saadetakse just sel ajal, kui rektori kohuseid täidab Frau Pean-prorektoriks-jääma-sest-muidu-kaotan-professorikoha?