30.11.04

Kuidas nimetatakse selliseid keelenähtusi nagu "tünnitäis mutreid" (jne)? Ja on kellelgi veel häid näiteid? (Siivsad on ka OK.)

Ma nägin täna vilksamisi ühel Tartu Raekoja platsi äärse maja aknal kirja, mis ütles, et seal avatakse varsti lokaal "Suudlevad tudengid". See on see, kui lehti ei loe (mitte et ma seda kahetseksin). Tartu kohal hõljuva Runneli vaimu lepitamiseks võiks see muidugi kanda ka nime "Jooksu pealt suudeldud".

24.11.04

Midagi nii naljakat seoses nimedega pole ammu lugenud. Edu töös ja isklikus elus, proua Kinga Goncz!

22.11.04

Bussisõit Tallinnasse on ikka hoopis teine elamus, kui iste tagapool üle vahekäigu istub nii umbes kuuene poiss, kellele on äsja autoajakiri ostetud: Uoaah! Täiega! Uoaaah! (pöörab lehekülge) Uoaah! Täiega! Uoaaah! (pöörab lehekülge) Uoaah! Täiega! Uoaaah! - jne ad nauseam.

Aga ma käisin Rotermannis euro-näitusel (pildid Eesti Panga nõmeda aadressiga veebilehel) ja valisin oma kaks lemmikut välja. Konservatiivselt lähenedes eelistaksin varianti 10, loomingulisemas tujus varianti 2. Eesti keele sõnadega variant (7) meeldiks ka, kui seal ei oleks lühendit EW - no mida?

Ja pühapäeval Sakalas Roman Baskini lavastatud Fellini "Orkestriproov"! Küll ilma fagotita (Raivo Rüütel), aga seda ma sain alles hiljem teada :-) Ma ei ütle enne midagi, kui olen Fellini versiooni, s.o filmi ka ära vaadanud. Varsti vaatan :-)

18.11.04

Unustasin - hangiks endale meelsasti järgmised "Akadeemia" numbrid:
1989 - 10, 11, 12
1990 - 9
1995 - 3
1998 - 3, 4
Kui keegi saab aidata, siis palun kontakteeruda.

Emm, kuidas seda nüüd öeldagi. Loeng jäi ära, noh. Ja mu trajektoorile jäi TÜ raamatupood. Edasi võite ise arvata. Ma küll ei tea, miks ma näiteks ostsin 11 krooni eest raamatu "Etüüde kuulsatest matemaatikutest", aga 25-kroonine "The Wordsworth Dictionary of Anagrams" on küll tore. Nüüd ma siis lehitsen ja tunnen rõõmu sellistest paaridest nagu genetical-clientage, segregate-Eastern Egg, auctioned-education või - mirabile dictu! - penetrators-paternoster :-D

Ja et religiooni teemal ka lõpetada:
For many are called but few are chosen
annab kenasti anagrammiks
Half a crowd? Nay, e'er a select number!

Viimase aja kurikuulsaim raamatuarvustus (koos kommentaaridega).
Ahjaa, ja Schluss kirjutab sulekuningannast...

Ma arvan, et bussijuhtidel peaks olema keelatud sõidu ajal mobiiltelefoniga rääkida. "Teid teenindab Gennadi" jättis täna bussi lausa peatusesse seisma, uksed lahti, nii et kõik võisid kuulda, kuidas ta oma kaaslasele teisel pool toru valjuhäälselt püüdis selgeks teha, et laius on 66 ja pool. Mille laius, ei saanud mina aru, kui lai, ei tahtnud vestluspartner kuidagi aru saada.

17.11.04

Päeva kaver:

Millest mõtled, esimene lumi,
vara langend...

15.11.04

Ja veel muistiseid: eurodebatt 1997. aastal:

Härra Jaan Muna on tõsiselt pahane. Jälle üks võimumeeste jahumine! Kõiki Tartu linna avalikke üritusi oma podisemisega ilmestav mees tõusebki püsti ja ütleb välja oma arvamuse: «Kaua te nämmutate!? Aeg on otsustada. Mina ei ole kunagi näiteks banaane ostnud, aus inimene neid ei osta. Need on mürgitatud igasuguste ainetega. Eesti valitsus peab nendega rahva mürgitamise lõpetama, mitte Euroopa Liitu astuma!» Ning Muna istub mürtsti tagasi oma toolile «Ei»-meeste leeris.

[...]

«Ei»-mees Lembit Sulbi on ennast kaua aega ärgitanud, lõpuks hüppab ta püsti ja teatab: ta tahab pisut süsteemselt rääkida.
«Ärge rääkige, palun!»
Valdar Parve on rõdul tõeliselt anuva näoga. Rahvas rõkkab naerda.
«Räägin küll! Mis te olete tsensor või?»
Ning Sulbi räägib, et ta vaatas Euroopa Liidu dokumendid läbi, kuid loogilist seost neist ei leidnud.
«Eesti tohib liituda vaid sellistel tingimustel: Oirroopa seadusandlusest ei tohi järgi jääda rohkem kui üks kümnendik. Ametnikest ei tohi järgi jääda rohkem kui kümnendik!»
Valdar Parve hoiab rõdul pead käte vahe.

[...]

Malle Salupere tuleb ja küsib, kas keegi ei tahaks lugeda tööpartei ajalehte. Keegi ei taha.

Noore rahvuslase seisukohad ei jõudnud ei linnaametnike ega nende poolt manipuleeritavate linnavolinike kurtidesse kõrvadesse. Retoorika nagu muiste. E. Vääri. (Linki ei hakka panema :p)

Aga eelmise nädala lõpus sain Kuku-raadio Tartu-osast viimaks teada, MIKS on Rüütli tänav nagu Malevichi maal - punased osad tähistavat kunagist hoonestust, sellest ajast, kui tänav ei jooksnud veel nii otse. Selle kohta lubati mingi silt ka kuskile panna hiljem.

12.11.04

Mul on kuvari küljes 5 kollast märkmepaberit. Ja muu totally useless information.

Tegelikult sattusin järsku väga D-töö lainele ja tunnen endas tugevat desotsialiseerumistungi. Leidsin endale vist ka oponendi, kuigi ta seda ise veel ei tea. Nüüd jääb veel üle asi valmis teha, enne kui potentsiaalne oponent kooleb - nende vanade professoritega ei tea iial. Aga rootslased vist elavad keskmiselt üsna vanaks, mh?

10.11.04

Pas possible!

9.11.04

Teated Arafati surmast (või võimalikust surmast) panid peas keerlema read umbes 15 aasta tagusest telehumoreskist "Morgani seiklused organitega", fiitšöring Hardi Volmer... Kui mu mälu mind ei peta, siis umbes nii:

Ehkki meie luurekeskus
küllalt hästi honoreerib,
siinne jutt ja siinne vestlus
istub mul ja imponeerib...
Kahjustaksin kuskil teiste seas,
kas Iraanis, Laoses või Koreas!
Meelsalt täidaks korralduse tappa Arafat,
kuid Rüütlit rünnata on patt.
Likvideeriks ja kastreeriks
kas või Castro saart,
miks tõi mind siia luurekaart!?
Kui juba tekib kord sümpaatia,
siis saboteerida ei saa!


Ja kanäe, 15 aastat on mööda läinud, aga Rüütel sobib ikka laulu sisse. Nüüd siis pretsedendina.

8.11.04

"La Dolce Vitas" on uuendatud menüü, laualinad ja wifi leviala. Aga ei ole enam gelato't, juba mõnda aega :-(

5.11.04

Õhtused etüüdid

Pime-reede, Tartu kesklinn on täis tüdrukutekampu, ikka viiekaupa ja kättpidi koos. Kui tagapool keegi vilistab, siis pööravad kõik pead ja kostub vali "0y eee.. , äkky wiliztaty m2id , tüdruqd w2??? icc :D:D:D" (translation by eesti-peibe translaator). Poisid hoiavad rohkem kangialuste varju. Uued tänavalambid on väga porised.

Ja Rüütli tänava sillutise muster on nagu mõni Malevichi maal. Kitsad erivärvilised rajad viiks nagu kuhugi, aga lõpevad siis näiteks vihamaveetoru all. Väga põnev. Haistan Vana-Euroopat.

4.11.04

Ja et see Bushi-teema ära lõpetada: George W. Bush Jokes and Humor. Stiilis: "The truth of that matter is, if you listen carefully, Saddam would still be in power if he were the president of the United States, and the world would be a lot better off." —George W. Bush, second presidential debate, St. Louis, Mo., Oct. 8, 2004. Enjoy.

Natuke poliitikat veel, lihtsalt pani hommikul lõuga kratsima, kui ühest erialasest listist viida leidsin:

Canadian officials made clear on Wednesday that any U.S. citizens so fed up with Bush that they want to make a fresh start up north would have to stand in line like any other would-be immigrants -- a wait that can take up to a year.

3.11.04

Pussuhais lehvib niisiis endiselt Meerikamaa kohal...
(Nii palju siis poliitikast.)

Tegin ülemineku Firefox 0.8 -> Firefox 0.10 ja lisasin terve posu ... emm... ekstensioone :-) - teevad elu mugavamaks ja sirveli käepärasemaks.

1.11.04

Poliitilist satiiri: The Bushiad and The Idyossey. The Epic Battle of Testosterone. Translated from the original English by Victor Littlebear.

Krossi "Kolme katku vahel" algust on hoopis teine asi lugeda, kui oled ise ka Oleviste torni roninud – mitte ju päris üles tornikiivri alla, seda mitte, aga siiski praeguse vaateplatvormini välja. Mõnetine võdin tuli kerre.